Тихановська поговорила із затриманим чоловіком / фото REUTERS

10 жовтня білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська, яка зараз перебуває в Литві, телефоном поспілкувалася зі своїм чоловіком Сергієм, який перебуває в СІЗО на території Білорусі.

Розмова Тихановських відбулася вперше за 4 місяці. Про це повідомляє прес-служба опозиціонерки в Telegram-каналі.

"Щойно відбулася телефонна розмова Світлани та Сергія Тихановських. Це перша розмова за 4 місяці, за 134 дні", - йдеться в повідомленні.

Також прес-служба Тихановської опублікувала фрагмент розмови між Тихановськими.

Тихановська брала участь у президентських виборах після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка. Він став главою її ініціативної групи, але в кінці травня був затриманий під час пікету зі збору підписів. У Слідчому комітеті  Білорусі стверджували, що під час цього заходу "було організовано проведення незаконного громадського заходу, мітингу, під час якого вчинено групові дії, що грубо порушують громадський порядок і пов'язані з явною непокорою законним вимогам міліції".

Читайте також"Свєта, добрий день": Міхалок жорстко розкритикував Тихановську за її позицію щодо Путіна

Вибори і протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У зв'язку з протестами Лукашенко заявляв, що ведеться робота над варіантами зміни в Конституцію країни, які передбачають перерозподіл владних повноважень.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.