У Росії почалася третя хвиля коронавірусу / фото REUTERS

У Росії почалася третя хвиля коронавірусу, проте офіційний Кремль спростовує.

Про це пише американське видання Bloomberg, посилаючись на два анонімні офіційні джерела, знайомі зі статистикою, яку не поспішають поширювати.

Читайте такожУ Росії заявили про появу "сибірського" та "північно-західного" штамів COVID

Зокрема в Москві 6 днів поспіль фіксували більш як 2 тисячі нових випадків зараження, а середня кількість хворих в місті за тиждень перевищила зимовий. Кремль намагається стримати третю хвилю, не вдаючись до обмежень, проте вакцинуватися росіяни не поспішають.

Частково це пов'язано зі скептицизмом стосовно вакцин, частково - з відсутністю страху перед вірусом на тлі заяв влади про те, що Росія успішно справляється з пандемією, пише Bloomberg.

Але ось в Кремлі спростовують це. За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, ніякої "другої бухгалтерії" в статистиці по епідемії в Росії немає і бути не може, повідомляє РИА Новости.

Також цю ж інформацію спростував завідувач відділом НДІ епідеміології Росспоживнагляду Вадим Покровський, повідомляє радіостанція "Говорит Москва». За його словами, зараз в Росії спостерігається лише плавний підйом захворюваності.

"Щоб він не переріс у хвилю, треба дотримуватися протиепідемічного режиму", - підкреслив експерт.

За даними Університету Джонса Хопкінса, загальне число заражень в РФ з початку пандемії склало 4 732 981, 107 547 померли, 4 360 900 побороли вірус.

Коронавірус в Росії: що відомо