Росіяни вперто вірять своїй пропаганді / фото REUTERS

Громадяни Росії вперто вірять у поширювану Кремлем брехню і пропаганду, в тому числі щодо війни проти України.

Конфліктолог-міжнародник, директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепелиця в ефірі "Радіо НВ" пояснив, чому так відбувається.

"В умовах профашистських тоталітарних режимів, крові і війни бажає сам народ, сама ця російська орда. Тому їм кажуть брехню, і вони її прагнуть слухати. Тому що ця брехня забезпечує їм комфортні умови", - говорить експерт.

Відео дня

За його словами, громадяни країни-агресора навіть не думають про втрати в лавах власної армії, які, як відомо, вимірюються десятками тисяч загиблих. Росіяни, додає Перепелиця, прагнуть знищувати українців, українську державу і завдавати поразки заходу.

"Це ми бачимо на громадській думці, яку час від часу російські соціологічні служби вимірюють, - 76% підтримує агресію... Тому, коли до них доходить якась інформація, може, від їхніх синів на передовій, вони цьому не вірять, вважають, що це блеф, це українська дезінформація; що їх навмисно залякують Захід, НАТО. І вірять у всі ці байки. Вони просто хочуть в це вірити", - пояснив конфліктолог.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що росіянам потрібно заборонити перетинати кордони, щоб ті навчилися їх поважати.

Також ЗМІ повідомляли, що Євросоюз має намір відмовитися від спрощеної процедури видачі віз громадянам Росії.