ЄС готує "розумні санкції" щодо імпорту російської нафти / фото REUTERS

Європейський Союз готує "розумні санкції" щодо імпорту російської нафти, спрямовані на мінімізацію збитків для власної економіки.

Про це віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив виданню The Times.

За його словами, Брюссель незабаром представить шостий пакет санкцій проти РФ, що включатиме "певну форму" нафтового ембарго.

Відео дня

"Ми працюємо над шостим пакетом санкцій, і одним із питань, які ми розглядаємо, є певна форма нафтового ембарго. Коли ми вводимо санкції, ми повинні робити це таким чином, щоб максимізувати тиск на Росію, мінімізуючи шкоду для себе", – сказав Домбровскіс.

Як повідомляв УНІАН, Україна наполягає, що у шостому санкційному пакеті ЄС проти РФ обов'язково має бути передбачено ембарго на імпорт російської нафти.

У свою чергу Німеччина поступово відмовлятиметься від купівлі російських енергоносіїв. Берлін має намір вже до кінця 2022 року повністю припинити імпортувати російську нафту.

Але вже за два тижні квітня нафтова промисловість Російської Федерації втратила 7,4% щоденного видобутку. За прогнозами, видобуток ключового експортного товару РФ буде тільки падати.

Вас також можуть зацікавити новини: