Ізраїль буде підтримувати Україну / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за результатами телефонної розмови з міністром закордонних справ Ізраїлю Яіром Лапідом заявив, що Ізраїль підтримуватиме Україну, зокрема запобігаючи уникненню санкцій Росією та допомагаючи у відбудові нашої країни.

Як повідомляє Міністерство закордонних справ, очільник українського МЗС подякував своєму ізраїльському колезі за гуманітарну допомогу для України та її підтримку в Генасамблеї ООН.

"Міністр закордонних справ Ізраїлю у відповідь запевнив, що Ізраїль підтримуватиме Україну під час і після цієї війни, у тому числі запобігаючи уникненню санкцій РФ, а також допомагаючи у відбудові України", - додали у відомстві.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, уряд Ізраїлю ухвалив рішення про збільшення гуманітарної та військової допомоги Україні. Збільшення допомоги буде "істотним кроком", хоча країна не планує передавати Україні жодного озброєння, яке могло б допомогти ЗСУ проводити операції наступального характеру. Також не планується передавати Україні системи ППО, сучасне озброєння та ударні системи.

Вас також можуть зацікавити новини: