Ілюстрація REUTERS

Країни не мають тримати кордони закритими через пандемію коронавірусу.

Про це заявив глава програми Всесвітньої організації охорони здоров’я з надзвичайних ситуацій Майк Раян, повідомляє НВ із посиланням на CBS News.

На брифінгу в понеділок, 27 липня, Раян сказав, що країни не можуть постійно тримати кордони закритими.

Відео дня

"Для окремих країн буде майже неможливо тримати свої кордони закритими в майбутньому. Економіка має відкритися, люди мають працювати, торгівля має відновитися…", - зазначив він.

За його словами, закриття міжнародних кордонів не є "стійкою стратегією" для світової економіки.

Читайте такожПандемія коронавірусу в світі прискорюється - голова ВООЗ скликає надзвичайну комісію

Раян закликав країни вживати комплексних заходів, виходячи з того, як поширюється коронавірус в окремій країні - він пояснив, що у випадку з COVID-19 неможливо виробити єдиний глобальний підхід, який би відповідав усім вимогам. Через те, що після пом’якшення обмежень в деяких країнах почалися нові спалахи коронавірусу, уряди почали роздумувати про повторне закриття кордонів.

Як повідомляв УНІАН, раніше генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що пандемія коронавірусу змінила спосіб життя людства, деякі житті вона зруйнувала. Він також сказав, що в умовах пандемії рішення, куди йти і з ким зустрічатися, "може бути питанням життя і смерті".