REUTERS

Литовський уряд сьогодні продовжив карантин до 31 травня, включно, але заходи поступово будуть послаблювати. Зокрема, уточнять порядок носіння масок, дозволять проведення невеликих заходів та надання стоматологічних послуг.

Про це повідомляє Delfi.

За інформацією видання, влада пропонують з 11 травня дозволити приїзд в Литву громадян Естонії і Латвії. Їм не доведеться проводити в ізоляції 14 днів. З 15 травня рух на території країн Балтії буде вільним. Після поїздки не доведеться проводити два тижні в ізоляції. В Литву також можуть приїжджати громадяни інших країн ЄС, які приїжджають по роботі, бізнесу або навчанню. Їм доведеться провести 14 днів у самоізоляції.

Відео дня

Читайте такожУ Литві штрафи за порушення карантину збільшили в 10 разів

Також уточнюється і порядок носіння масок. Їх можна не надягати під час купання в озерах, річках, ставках і в морі та під час заняття водними видами спорту. Це уточнення набирає чинності з моменту прийняття. З 11 травня дозволяється проведення уроків з водіння. Пропонується також дозволити проведення індивідуальних тренувань у спортклубах і тренувань в групах до 6 осіб. При цьому необхідно використовувати всі засоби захисту та гігієни. Це набуде чинності з 18 травня.

Крім того, з цього ж дня дозволять проведення заходів з участю до 30 осіб на відкритому повітрі за умови дистанції в 2 метри. З 30 травня такі заходи за участю до 30 осіб пропонують дозволити в приміщеннях.

Читайте такожКоронавірус наближається до Путіна: міністр культури Росії заразилася COVID-19

З 18 травня у Литві пропонують відкрити дитячі садки та підготовчі групи, дозволити роботу стоматологічних кабінетів, дозволити відвідування пацієнтів: з дозволу лікуючого лікаря в установленому в лікарні порядку. Крім цього, з 18 травня планують дозволити роботу всіх салонів краси та послуг у цій сфері: солярії, салони тату тощо. "Неодмінна умова - дотримання заходів безпеки і обмеження кількості отримувачів послуг", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Вільнюсі придумали, як допомогти ресторанам швидше відновити роботу.

Читайте також: