Міністр закордонних справ України запросив Чехію призначити висланих з Москви дипломатів до посольства у Києві / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував чеському колезі Якубу Кульганеку направити висланих з Москви дипломатів для роботи в Києві.

Про це глава зовнішньополітичного відомства України повідомив на своїй сторінці у Twitter після розмови з главою МЗС Чехії.

"Україна рішуче підтримує Чехію у світлі зловмисних дій РФ на її території. Підтвердив це у розмові з Якубом Кульганеком. Запропонував направити висланих з Москви дипломатів для роботи в Києві, посилення дипломатичної місії Чехії в Україні. Стоїмо пліч-о-пліч із чеськими друзями", - написав Кулеба.

Читайте такожКраїни Балтії виженуть російських дипломатів на знак підтримки ЧехіїДипломатичний скандал між Росією та Чехією

  • Раніше Чехія звинуватила Росію в організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині країни та призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів.
  • У зв'язку з цим Прага вислала 18 російських дипломатів, а також оголосила в розшук "Олександра Петрова" та "Руслана Боширова".
  • У відповідь Росія оголосила 20 працівників посольства Чехії в Москві персонами нон грата.
  • Згодом Чехія звернулася до Росії з вимогою переглянути рішення щодо висилки 20 співробітників чеського посольства.