Луїза Глюк отримає близько 1,1 мільйона доларів / малюнок аккаунт Нобелівської премії в Twitter

Лауреатом Нобелівської премії з літератури стала американська поетеса Луїза Глюк.

Про це йдеться на сторінці Нобелівської премії в Twitter.

Луїза Глюк стала переможницею "за її безпомилковий поетичний голос, який з суворою красою робить індивідуальне існування універсальним".

Відео дня

Нагадаємо, що у 2020 році Нобелівська премія передбачає винагороду в 10 мільйонів шведських крон (близько 1,1 мільйона доларів).

Читайте такожОголосили нобелівських лауреатів з хімії

Нобелівська премія 2020: що відомо

  • Нобелівська премія - це престижна міжнародна премія, яка вручається за видатні наукові досягнення, значні винаходи і великий внесок у суспільство. 
  • У 2020 році премії вручаються з 5 по 12 жовтня - по одній премії в кожен будній день. У понеділок 5 жовтня вручається премія з медицини, у вівторок - з фізики, в середу - з хімії, в четвер - з літератури, в п'ятницю - премія миру. У понеділок 12 жовтня - премія економічних наук. Правила вручення премії цього року значно змінилися через епідемію коронавірусу.

  • Кандидатів для премії обирають члени та професори кількох шведських та норвезьких академій.
  • Церемонія вручення премії проводиться 10 грудня в Осло. Номінанти приїжджають на нагородження і виступають з лекціями. Крім золотої медалі лауреати отримують грошову винагороду (у 2020 році - $1,1 млн). Після нагородження проводиться великий банкет.