Ескалація конфлікту між країнами почалася 27 вересня / Фото: REUTERS

Вірменська армія готується до використання ударних систем великої дальності.

Про це у вівторок повідомили у прес-службі Міноборони Вірменії.

Читайте такожЕксперт оцінив імовірність повномасштабної війни між Вірменією та Азербайджаном

Відео дня

За словами речниці міністерства Шушан Степанян, азербайджанські військові використовують важкі вогнемети ТОС-1, РСЗО «Смерч» з метою наступу вздовж лінії фронту.

«ЗС Вірменії попереджують, що дії Азербайджану не залишають іншого виходу, крім як перейти до застосування ударних систем великої дальності й руйнівної потужності», – заявила вона.

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Вірменія напередодні заявила про те, що Азербайджан почав великомасштабний наступ в Нагірному Карабасі.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. 

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.