Навальний перебуває в берлінській клініці як гість Меркель / фото REUTERS

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, якого доставили до Берліна на лікування, отримав офіційний статус гостя канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Читайте такожУ Німеччині розповіли про стан Навального після перельоту

Про це повідомляє німецький телеканал ZDF з посиланням на федеральне Міністерство внутрішніх справ.

Відео дня

Зазначається, що це був "не політичний сигнал", а "бюрократична хитрість, щоб забезпечити максимальний захист російського політика з боку поліції".

Отруєння Навального: що відомо

  • Навальному стало зле в літаку, на якому той летів до Томська. В зв’язку із цим повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • За словами російських медиків, основний робочий діагноз Навального - порушення обміну речовин, яке спровокувало різке зниження рівня цукру в крові.
  • Ввечері 22 серпня Навального доправили літаком до Берліна. Німецька поліція взяла під цілодобову охорону клініку "Шаріте", де лікують російського опозиціонера.