У Китаї поширився новий вірус, який масово вражає дітей / REUTERS

У Китаї поширюється новий респіраторний вірус, масово вражає дітей. Як пише Sky News, місцеві ЗМІ рясніють роликами про лікарні, переповнених батьками і дітьми, які очікують прийому медиків.

У середу Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про скупчення недіагностованої пневмонії у дітей на півночі Китаю.

У попередженні, заснованому на репортажі тайванського агентства FTV News, говориться, що дитячі лікарні в Пекіні і Ляоніні, розташованих на відстані 500 миль один від одного, "перевантажені хворими дітьми".

Відео дня

"Багато, багато госпіталізовані", - розповів агентству один з громадян Китаю. "Вони не кашляють і не мають жодних симптомів. У них просто висока температура (лихоманка), і у багатьох розвиваються вузлики в легенях".

У відповідь ВООЗ направила офіційний запит Китаю про надання додаткової інформації, а також лабораторних результатів зареєстрованих спалахів серед дітей. ВООЗ рекомендувала китайським громадам вжити профілактичних заходів, включаючи вакцинацію, носіння масок, дотримання дистанції від хворих людей, перебування вдома під час хвороби і регулярне миття рук.

ВООЗ також попросила додаткову інформацію про тенденції циркуляції відомих патогенів та навантаження на системи охорони здоров'я.

У той же час китайська влада пов'язує цей сплеск з похолоданням, а також зі скасуванням обмежень на COVID-19 і циркуляцією відомих збудників.

Ситуація з коронавірусом

У травні ВООЗ зняла з коронавірусу статус пандемії. Захворювання перейшло в категорію сезонних на рівні з грипом та іншими респіраторними вірусними інфекціями. 

Цього літа вчені виявили новий штам коронавірусу і присвоїли йому назву "Пірола". Новий різновид коронавірусу являє собою мутовану версію вже давно відомого штаму "Омікрон". Новий варіант поширюється дуже швидко, але вчені ще не з'ясували, на що він здатний.

Вас також можуть зацікавити новини: