Суд постановив, що чоловік має продати танк або подарувати - музею чи колекціонеру / фото ua.depositphotos.com

У Німеччині пенсіонера визнали винним у незаконному зберіганні зброї після того, як з'ясувалося, що він володіє великим арсеналом, зокрема й танком.

84-річного обвинуваченого засудили до 14 місяців тюремного ув'язнення умовно і штрафу 250 000 євро, пише BBC.

Правоохоронці виявили танк "Пантера" та іншу військову техніку часів Другої світової війни в будинку чоловіка в Хайкендорфі у 2015 році. Знадобилося близько 20 військовослужбовців і майже дев'ять годин роботи, щоб винести бойову машину, що, як з'ясувалося, була без гусениць.

Відео дня

Тепер суд постановив, що пенсіонер має продати або подарувати танк, а також зенітну гармату музею або колекціонеру упродовж наступних двох років. За словами адвоката, у придбанні танка вже зацікавлений музей США.

Читайте такожУ Польщі п'яний чоловік вкрав танк Т-55 і поїхав кататися вулицямиМісцеві ЗМІ також писали, що одного разу взимку очевидці бачили, як пенсіонер використовував танк замість снігоочисної машини.

Танк "Пантера"

Німецький танк "Пантера" був розроблений фірмою MAN у 1941-1942 роках як відповідь на появу на фронтах радянського танка Т-34. У радянських документах "Пантера" за своїми бойовими та технічними даними належала до важких танків. 75-мм гармата "Пантери" за бронебійною дією перевершувала основне озброєння танка "Тигр".

Вперше в бою застосовувався у битві на Курській дузі. Згодом ці танки активно використовувалися вермахтом і військами СС на всіх європейських театрах військових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: