З Норвегії висилають російських дипломатів / фото ua.depositphotos.com

Уряд Норвегії висилає з країни 15 російських дипломатів за підозрою в шпигунстві під час роботи в посольстві Росії в Осло.

Як пише The Washington Post, міністр закордонних справ Аннікен Хюітфельдт назвала цей важливим заходом з протидії та скорочення масштабів діяльності російської розвідки в Норвегії та захистом своїх національних інтересів.

"Росіян оголосили персонами нон грата, які повинні покинути Норвегію в короткі терміни. Ми не будемо видавати візи співробітникам розвідки, які звертаються за візою", - сказав Хюітфельдт.

Відео дня

В уряді заявили, що діяльність висланих дипломатів "несумісна з їх дипломатичним статусом". "Мова йде не про рядових дипломатів, а про розвідників під дипломатичним прикриттям", - додала вона.

Висилка дипломатів з Норвегії: деталі

У МЗС Росії заявили, що Москва відповість тим же на дії Норвегії.

У Норвегії відповіли, що у Росії немає причин реагувати, оскільки їх дипломати в Росії не є агентом розвідки під прикриттям.

Хюітфельдт назвала Росію "непередбачуваним сусідом", проте підкреслила, що Осло хоче нормальних дипломатичних відносин з Росією, і що в Норвегії раді російським дипломатам.

Вас також можуть зацікавити новини: