КНДР не має наміру налагоджувати відносини з США / фото REUTERS

Північна Корея не планує встановлювати будь-які контакти з США, вважаючи їх марними.

Про це заявив глава МЗС країни Рі Сон Гвон. Він також підтримав позицію заступника директора департаменту Центрального комітету Трудової партії Кореї, згідно з якою США треба відмовитися від поспішних суджень, припущень і очікувань.

Читайте такожБайден відмовився від зустрічі з Кім Чен Ином«Ми не розглядаємо навіть можливість будь-яких контактів з США, не кажучи вже про те, щоб підтримувати їх, це ні до чого нас не приведе, а тільки відніме дорогоцінний час», - сказав Рі Сон Гвон, передає kommersant з посиланням на ЦТАК.

Відео дня

За його словами, МЗС КНДР підтримує заяву заступника директора департаменту Центрального комітету Трудової партії Кореї Кім Е Чжон, яка раніше заявила, що у США неправильні очікування від КНДР. "Метод очікування, який вони вибрали - помилковий шлях, він приведе їх до ще більшого розчарування", - говорилося в заяві.

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що країна повинна готуватися як до діалогу, так і до конфронтації з новою адміністрацією США. Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван назвав цю заяву "цікавим сигналом", а спецпредставник США по КНДР зазначив, що це дає підставу на швидкий позитивний розвиток відносин між країнами.

Вас також можуть зацікавити новини