На цей час правозахисникам відомі імена 37 затриманих / фото REUTERS

У Мінську силовики затримали десятки учасниць Жіночого маршу.

Як повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода, о 15.00 жінки зібралися на площі Свободи.

Марш почався з затримань: силовики жорстоко затримали десятки демонстрантів відразу на площі Свободи.

Відео дня

По дорозі до учасниць акції приєдналися ще три колони. Жінки пройшли центральними вулицями Мінська і скандували «Де наша Маша?» (Затримана член президії Координаційної ради Марія Колесникова), «Скільки коштує совість?», «Хай живе Білорусь!».

Всього в марші взяли участь близько 5 тис. осіб.

На цей час правозахисникам відомі імена 37 осіб, затриманих під час маршу, в тому числі затриманих журналістів телеканалу «Белсат» Катерина Андрєєва і Максим Калитовський.

Водночас, як повідомляє видання TUT.BY, за даними правозахисного центру «Вясна», сьогодні в Мінську затримали 46 осіб.

Читайте такожУ Києві пройшов марш солідарності з білоруськими жінками (фоторепортаж)

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників.