Пізніше очевидиця розповіла, що бачила хлопців після затримання – обидва були побиті / TUT.BY

На святі в Мінську, організованому на місці запланованого мітингу суперниці Лукашенка Світлани Тихановської, ввімкнули пісню Віктора Цоя «Перемен».

Про це повідомляє білоруське видання TYT.BY.

Пісня зірвала виступ запрошеного організаторами свята баяніста.

Відео дня

Читайте такожКерівника штабу суперниці Лукашенка затримували для "роз’яснювальної розмови"

Як виявилось, «Перемен» свідомо ввімкнули двоє співробітників Палацу дітей та молоді, які керували пультом. Люди підтримали хлопців криками «Молодці!» та аплодисментами.

Після витівки до діджеїв підійшли співробітники адміністрації району й попередили, що ті зривають свято. Після чого музична програма перервалась.

Учасники зібрання періодично скандували: «Жыве Беларусь!», «Перемен!», «Свєта!», «Випускай!», «Йди геть!». Водночас до кінотеатру, де проходило свято, під’їхали силовики.

За інформацією правозахисників, обох хлопців затримали. В коментарі для DW вони встигли розповісти, що міліція звинувачує їх у зриві сімейного свята, а керівництво вже натякнуло на звільнення.

Пізніше очевидиця подій розповіла виданню Наша Ніва, що бачила хлопців після затримання – обидва були побиті.

«У високого чоловіка з довгим волоссям лоб та очі були просто червоними-червоними. В іншого одна половина обличчя була червоною, і він прикладав пляшку, щоб не було синця», – розповіла співрозмовниця журналістам, яка опинилася разом з ними в одному відділенні міліції.

6 серпня у Мінську пройшла низка свят, організованих місцевою владою до Дня залізничних військ. За дивним збігом обставин, для проведення публічних заходів чиновники обрали саме ті місця, де ввечері у четвер мали збиратися прихильники опозиції.

Вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня. Близько кількох місяців між Лукашенком та його опонентами триває гаряча боротьба, що супроводжується арештами опозиційних політиків і протестами у Мінську.