У Мінську тривають масові затримання / скріншот відео

У Мінську силовики розігнали чергу до магазину сувенірів з національною символікою, затримано близько 20 людей.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

Магазин раніше оголосив про закриття, тому 23 червня близько півсотні людей вишикувалися у чергу, щоб розкупити товари, які залишилися.

Читайте також"Влада у Мінську дуже нервує": політолог розповів, що відбувається в Білорусі на тлі протестів

Зазначається, що невдовзі до магазину під’їхали два автозаки з ОМОНом, ті почали затримувати людей.

Як заявили виданню у МВС Білорусі, причиною затримання стало нібито те, що люди у черзі не давали проїхати автомобілю. "Щоб припинити незаконні дії, які виражалися в блокуванні автомобіля, виїхав загін міліції. Деякі із затриманих залишені для розгляду", – наголосили у МВС.

12 червня в Мінську співробітники ДАІ зупинили кур’єра, який віз в магазин 419 футболок зі словами "Псіхо3%". За словами власника магазину Павла Білоуса, такі футболки – дизайнерська продукція. Товари були конфісковані незаконно, вважає Білоус, всі документи на них в порядку. Останнім часом в інтернеті можна побачити, як президента Білорусі Олександра Лукашенка називають "Саша 3%": нібито такий його реальний рейтинг в країні.

Павло Білоус розповів білоруській службі Радіо Свобода, що після конфіскації футболок в магазин почали ходити перевірки. За його словами, припис про припинення виробництва виписала санстанція, міліція забрала "на перевірку" дев’ять біло-червоно-білих прапорів. Триває перевірка інших інстанцій. Житлово-комунальні служби відмовляються підключити електрику, хоча підстав відключити її у них немає. Крім того, міська влада повідомила про нібито анонімні скарги на поганий запах з магазину. Власник Symbal.by вирішив закрити магазин.