Путін програє у світовій війні, переконана Курносова / фото REUTERS

Від Путіна та представників його режиму сьогодні ніхто не чекає послідовної позиції, тому поставки західного озброєння в Україну, ймовірно, збільшаться.

Таку думку висловила "Обозревателю" російська опозиціонерка Ольга Курносова.

За її словами, попри масштабну війну проти України й агресивні заяви, Путін не має наміру розв'язувати Третю світову війну.

Відео дня

"Я вважаю, що вся ця жорстка риторика спрямована, в першу чергу, на внутрішнього російського споживача, щоб пояснити, чому "спецоперація", як вони це назвали, триває так довго і чому вона набагато більше нагадує повномасштабну війну, ніж те, що було обіцяно на самому початку. Єдине, чим можна це пояснити для внутрішнього користування - Це те, що воюють вони насправді не з Україною, а з усім цим страшним НАТО. І тому все так складно у них виходить. Адже ми пам'ятаємо - в концепції Кремля України взагалі не існує", - пояснила Курносова.

Вона додала, що наскільки б Путін і його оточення не були відірвані від реальності, вони розуміють, що в повномасштабній війні їх чекає поразка.

"Тому не думаю, що вони дійсно хочуть розв'язати Третю світову війну", - резюмувала опозиціонерка.

Зазначимо, напередодні глава МЗС РФ Лавров заявив, що українцям допоможуть позбутися "від антинародного та антиісторичного режиму". У відповідь на це на Банковій запідозрили Лаврова в шизофренії.