Путін заявив, що в Росії завжди "гідно" поводилися з військовополоненими / скріншот з відео

Російський диктатор Володимир Путін заявив що РФ "завжди дотримувалася міжнародних правових документів і конвенцій" щодо поводження з військовополоненими.

Така цинічна заява глави Кремля прозвучала на тлі новин про розстріл українських військових окупантами відразу на декількох ділянках фронту. Під час зустрічі з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу Путін заявив, що окупаційні війська РФ повинні продовжувати практику поводження з військовополоненими в "суворій відповідності до певних міжнародно-правових документів та міжнародних конвенцій".

При цьому диктатор заявив що росіяни "завжди так діяли", а полонених нібито утримували "гідно".

Відео дня

Розстріл українських військовополонених окупантами

18 лютого моніторинговий проект DeepState повідомив про розстріл російськими окупантами 6 полонених українських воїнів в Авдіївці.

Пізніше в 110-й окремій механізованій бригаді ЗСУ зазначили, що РФ погодилася евакуювати кількох тяжкопоранених захисників, щоб надалі їх обміняти. Натомість окупанти їх розстріляли. 

Ще один інцидент розстрілу українських військових стався у Веселому Донецької області. Обидва випадки вже розслідує Донецька обласна прокуратура. 

20 лютого стало відомо, що росіяни розстріляли трьох українських військових в районі Работиного Запорізької області. Зазначалося, що 18 лютого росіяни наступали на село з півдня і захопили частину великого опорного пункту, де залишилося троє бійців 3-й БрОП "Спартан". В Офісі генпрокурора повідомили, що за цим фактом розпочато розслідування

Вас також можуть зацікавити новини: