У Німеччини двояка позиція щодо ракет для України / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, REUTERS

Більшість німецьких депутатів Європарламенту підтримали резолюцію про передачу ракет Taurus Україні, хоча цього тижня в самій Німеччині Бундестаг відхилив схожу резолюцію. Про це пише німецьке видання Bild.

Журналісти зазначають, що німецькі депутати, які на засіданні Європарламенту в Страсбурзі проголосували за резолюцію щодо передачі Україні крилатих ракет, представляють якраз керівну в Німеччині коаліцію - партії СДПН, ВДПН і "Зелені".

У резолюції, ухваленій наприкінці лютого, серед іншого був пункт про те, що Україна "особливо потребує високорозвинених систем ППО, крилатих ракет великої дальності, таких як Taurus, Storm Shadow і Scalp, сучасних бойових літаків, різних видів артилерії і боєприпасів, а також дронів".

Відео дня

Голова депутатської групи ХДС/ХСС (німецька опозиційна партія) в Європарламенті Даніель Каспарі висловив думку, що така непослідовність представників правлячої німецької коаліції та обстоювання нею протилежних позицій у Брюсселі та Берліні "є обманом виборців".

"Голосування в Страсбурзі показує, наскільки ізольованим є уряд "світлофора" (уряд Шольца - УНІАН) у Берліні зі своєю лінією", - заявив він журналістам.

Проблема з ракетами Taurus для України

Як писав УНІАН, у середу німецький парламент провів дебати на тему передачі ракет Taurus Україні. Виступаючи з трибуни Бундестагу, канцлер Олаф Шольц підтвердив раніше озвучену ним позицію про те, що передавати Україні ракети Taurus він не має наміру.

Наступного дня Бундестаг провів голосування за резолюцію про передачу Україні цих ракет. У результаті депутати від правлячої коаліції підтримали позицію свого канцлера і відхилили резолюцію.

Вас також можуть зацікавити новини: