Протести в Казахстані / фото REUTERS

В мережі опублікували вимоги протестувальників Казахстану, серед яких – відставка президента, уряду та парламенту, вихід зі складу СНД, ЄАЕС та інших союзів з Росією, а також засудження військової агресії проти України й анексії Криму.

Перелік вимог опублікував Telegram-канал КушТау on-line.

В оприлюдненому списку вимог значаться негайне звільнення всіх політв'язнів, створення тимчасового уряду з "учасників опору в Казахстані" та проведення "вільних виборів":

Відео дня

"Головною умовою політичних реформ є – неухильна прихильність цінностям демократії і дотримання прав людини, визнання роки правління СРСР злочином проти народів пострадянської імперії, засудження військової агресії проти України і анексії Криму, вихід зі складу СНД, ЄАЕС та інших союзів з Російською Федерацією".

Читайте такожНе Майдан. Що відбувається в Казахстані і як це може відбитися на УкраїніЗа даними місцевого пабліку petropavlovsk_city в Instagram, список вимог мітингувальників до влади постійно розширюється.

Вимоги протестувальників Казахстану / скріншот

Крім іншого, протестувальники вимагають позбавити депутатів недоторканності та скоротити їхнє фінансування з бюджету, знизити ціни на продукти, одяг й комунальні послуги, знизити пенсійний вік, а також надати незалежність Мангістауській області.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

На тлі "газових" протестів у Казахстані президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він постановив передати Смаїлову Аліхану Асхановичу.

Вас також можуть зацікавити новини: