Саакашвілі - список партії Єдиний національний рух очолив співак Кікабідзе: деталі / Фото УНІАН, Євген Кравс

Першим номером партії «Єдиний національний рух» Саакашвілі у Грузії став відомий співак Вахтанг Кікабідзе.

Про це повідомляє Грузия Онлайн.

Читайте такожЛукашенко на тлі санкцій поговорив з Путіним: обговорили "проблеми після виборів"

Відео дня

Партія йтиме на вибори ще з кількома політичними силами під назвою «Сила у єдності», сформувавши таким чином опозиційний блок.

У першу десятку списку потрапили також екс-глава грузинського МЗС й голова партії ЄНР Григол Вашадзе, екс-глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, а також колишній глава Об’єднаного штабу ЗС Грузії Деві Чанкотадзе.

Михаїл Саакашвілі є засновником і неформальним лідером партії «Єдиний національний рух», що нині перебуває в опозиції до політики чинної влади країни.

У випадку перемоги на парламентських виборах Грузії 31 жовтня партія збирається висунути кандидатуру Саакашвілі на посаду прем’єр-міністра.

Саакашвілі у Грузії та в Україні: що відомо

  • Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, на Батьківщині проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень при розгоні акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії «Імеді» та вилученні власності в засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.
  • В українську політику Саакашвілі потрапив навесні 2015 року. Тоді п’ятий український президент Петро Порошенко призначив його головою міжнародної ради реформ та дав йому українське громадянство. У 2018 році політика вислали з України до Польщі за перетин українсько-польського кордону за «загубленим паспортом».
  • У травні 2019 року Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі, після чого той повернувся до України.