Канада запровадила санкції проти білоруських посадовців / REUTERS

Канада запровадила санкції проти 31 білоруського посадовця.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Канади.

Читайте такожЄС ввів санкції проти Росії через отруєння Навального

Відео дня

"Сьогоднішні рішення підтримують більш широкі міжнародні зусилля з пошуку дипломатичного вирішення кризи у Білорусі. Демонструючи нашу тверду рішучість щодо санкцій, ми зміцнюємо нашу колективну здатність тиснути на білоруських посадовців для задоволення вимог білоруського народу. Канада продовжує виявляти солідарність з народом Білорусі", - наголосив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Після рішення про зародження першого раунду санкцій у взаємодії Канади з Великою Британією від 29 вересня уряд Канади сьогодні додає ще 31 білоруського чиновника до санкційного списку.

Другий раунд санкцій схвалений у координації з нещодавніми рішеннями, ухваленими Європейським Союзом і США. Додаткові санкції запроваджено у відповідь на серйозні і систематичні порушення прав людини в Білорусі.

Санкції проти Лукашенка та його режиму в Білорусі

  • 29 вересня Велика Британія і Канада запровадили санкції проти Олександра Лукашенка, його сина Віктора Лукашенка та ще шістьох білоруських чиновників.
  • 2 жовтня Євросоюз офіційно запровадив санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів та фальсифікації результатів президентських виборів. Водночас особисто проти Лукашенка санкції ЄС не ввів.
  • Того ж дня США запровадили санкції проти вісьмох білоруських посадовців.