США збільшать прийом біженців \ фото REUTERS

Держдепартамент США направив Конгресу звіт з рекомендацією підвищити кількість біженців, які країна може прийняти за рік, до 125 тис. осіб.

Поточний показник в 62,5 тис. осіб був встановлений президентом США Джо Байденом після критики за відмову підвищувати квоту, встановлену його попередником Дональдом Трампом.

Читайте такожНа острові Самос почав роботу закритий табір для біженців, побудований на гроші ЄС (фоторепортаж)

Відео дня

"У звіті Конгресу рекомендується підвищити цільовий показник прийому біженців з 62,5 тис. у 2021 фінансовому році до 125 тис. у 2022 фінансовому році, щоб задовольнити потреби, викликані гуманітарними кризами по всьому світу", - йдеться в повідомленні Держдепу. Відомство зазначає, що програма прийому біженців має критичне значення для зовнішньої політики і національної безпеки США, а також "відображає споконвічні американські цінності".

Прийом біженців в США

Дональд Трамп під час свого президентства встановив квоту на прийом біженців в 15 тис. Вона була найменшою в сучасній історії США.

До кінця цього бюджетного року 30 вересня число прийнятих біженців не досягне встановленої Байденом квоти, незважаючи на прийом людей з Афганістану, пише kommersant з посиланням на Associated Press. У вересні відправка афганських біженців у США була припинена через спалах кору серед прибулих в країну. Напередодні американський контингент на авіабазі Рамштайн в Німеччині повідомив, що вакцинував біженців від кору, свинки, краснухи і вітряної віспи.