REUTERS

У США на військовій базі сталася стрілянина. Федеральне бюро розслідувань заявляє, що вбитим підозрюваним у нападі на військовій базі в Техасі виявився 20-річний Адам Алім Алсалі.

Раніше в ФБР повідомили, що стрілянина «пов’язана з тероризмом», повідомляє Радіо Свобода.

У результаті інциденту постраждав моряк, який працював на контрольно-пропускному пункті, через який нападник намагався пройти. Моряк був поранений, але зміг активувати шлагбаум, не даючи нападникові потрапити на базу.

Відео дня

Читайте такожУ США з машини розстріляли поминальну процесію

За даними ФБР, нападника застрелили на місці, а військовий, якого він поранив, зазнав незначних поранень, і після надання медичної допомоги залишив лікарню.

Знайомий зі слідством представник правоохоронних органів США заявив, що Алсалі був уродженцем Сирії і мав громадянство США.

ФБР аналізує повідомлення в соціальних мережах, слідчі вважають, що нападник висловився на підтримку екстремістських груп, зокрема «Аль-Каїди» на Аравійському півострові.

За даними SITE Intelligence Group, яка здійснює моніторинг активності бойовиків в інтернеті, акаунти в соціальних мережах, що відповідають профілям Алсалі у Twitter, Facebook і WhatsApp, підтримували радикальних клериків і бойовиків.

Військово-морський аеродром Корпус-Крісті проводить навчання пілотів. На базі в Техасі немає іноземців чи іноземних студентів.

Як повідомляв раніше УНІАН, чоловіку, який вчора вночі застрелив з мисливської рушниці 7 людей на Житомирщині, повідомлено про підозру.