Карло Акутіс може стати першим святим міленіалом / скріншот з відео

15-річний італійський підліток Карло Акутіс, який помер від лейкемії в 2006 році, пройшов обряд беатифікації і зарахований до лику блаженних Католицької церкви. Тепер він може стати першим святим з покоління міленіалів.

Читайте такожПапа Римський підтримав батьків ЛГБТ-підлітків: "Бог любити всіх"

Про це повідомляє NYT. Зазначається, що багато в чому Акутіс був звичайним підлітком. Він захоплювався іграми на PlayStation і знімав відеоролики зі своїми собаками. Але при цьому він також був віруючим католиком та використовував Інтернет, аби нести слово Боже.

У суботу Акутіс пройшов через обряд беатифіакції, це передостанній крок на його шляху до канонізації Католицькою Церквою. Раніше цього року католицька церква визнала за ним диво - хлопчик з хворобою підшлункової залози вилікувався нез'ясовним чином, торкнувшись одягу Карло.

Після своєї смерті Акутіс отримав в певних католицьких колах славу "покровителя інтернету" за активне використання комп'ютерів та Інтернету для вираження своєї віри в Бога.

Ще в 9 років Акутіс зацікавився комп'ютерними технологіями, долучаючись до програмування та веб-дизайну. За кілька місяців до своєї смерті він створив сайт, де збирав інформацію про різні чудеса.

"Карло був відповіддю світла на темну сторону мережі", - зазначила матір хлопця.  

За її словами, життя Карло може показати, як використовувати Інтернет для благих справ. Деякі навіть називають Акутіса "інфлюенсером для Бога".

Якщо Карло канонізують, він може увійти у вузьку групу з більш ніж 10 тисяч святих, визнаних Католицькою Церквою. Лише 120 з них померли в дитячому або підлітковому віці.

Більше новин на тему