Москва не полишає спроб звинуватити в теракті українців / фото kubnews.ru

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що до теракту в "Крокусі" нібито причетне Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Слідство триває, але вже можна з упевненістю сказати, що безпосередній стосунок до цього нападу має військова розвідка України", - заявив директор ФСБ Олександр Бортніков на засіданні Ради керівників органів безпеки і спецслужб країн СНД.

Тут же він сказав, що підготовку, фінансування, напад і відхід терористів координували через інтернет члени угруповання "Вілаят Хорасан" з афгано-пакистанської зони.

Відео дня

"Упевнені, що однією з цілей замовників цього теракту є завдання шкоди відносинам країн Співдружності з використанням релігійного і національного чинників", - додав він.

Теракт у "Крокусі": що відомо

Нагадаємо, 22 березня в концертному залі підмосков'я "Крокус Сіті Хол" стався теракт, унаслідок якого загинули 145 осіб, ще понад 550 - постраждали.

Росія одразу ж почала заявляти про причетність України. Водночас Сполучені Штати Америки, які попереджали Москву про теракт, причетність України заперечують.

Відповідальність за теракт узяла на себе "Ісламська держава", однак Росія продовжує звинувачувати Україну, розповідаючи, що затримані нібито їхали в бік українського кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: