У Кремлі кажуть, що "угоди" з Макроном не було / фото getty images

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон не укладали "угоду" про деескалацію ситуації на кордоні РФ і України. Раніше сьогодні про це написала британська газета Financial Times із посиланням на французьких офіційних осіб.

У Кремлі цю інформацію спростовують, заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Його цитує "РИА Новости".

"Москва і Париж не могли цього зробити, лідерство в НАТО належить не Франції", - заявив Пєсков.

Відео дня

Що відомо про угоду Путіна і Макрона

За даними ЗМІ, була досягнута домовленість не здійснювати нові військові ініціативи і вести широкий діалог щодо розгортання російських військ.

Читайте такожПутін - Франції про вступ України до НАТО: "Хочете воювати з Росією?"

Ця угода включатиме виведення російських військ з Білорусі в лютому після завершення масштабних російсько-білоруських навчань. Результатом також стануть подальші зустрічі та домовленість про "структурований діалог з колективної безпеки".

Нагадаємо, під час вчорашньої зустрічі з Макроном у Москві Путін підтвердив, що вимагає від Києва виконання Мінських угод, маючи на увазі "особливий статус" Донбасу на умовах Москви: "іншої альтернативи просто немає. У Києві кажуть, що виконуватимуть, то кажуть, що це зруйнує їхню країну. І президент чинний нещодавно заявив, що йому жоден пункт не подобається з цих Мінських угод. Ну, подобається - не подобається. Терпи, моя красуня! Треба виконувати".