Російська вакцина досі не схвалена в ЄС / фото Council of Europe/ Candice Imbert

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відреагували на відмову росіян приїжджати на осінню сесію через обмеження у зв’язку з вакциною "Супутник-V".

Про це пише ТАСС з посиланням на відповідь прес-служби ПАРЄ.

Зазначається, що офіційні відвідувачі на території комплексу Ради Європи можуть використовувати всі вакцини, ліцензовані країнами-членами організації, і "Супутник-V" у цей перелік входить.

Відео дня

Один зі співрозмовників росіян у дипломатичних колах Франції повідомив, що попри відмову російської делегації у можливості вільно пересуватися по Страсбургу, Париж і так пішов на поступки Росії.

Читайте такожУ Путіна злякалися нових санкцій СШАФранцузька влада спростила умови прибуття парламентарів на територію країни для роботи на осінній сесії. Хоча громадяни прибувають з "червоної зони", і до них мав би застосовуватися весь комплекс обмежувальних заходів.

Раніше повідомлялося, що щепленим вакциною "Супутник V" делегатам Росії на Парламентській асамблеї Ради Європи заборонили залишати готель, окрім як для поїздки на засідання. Інших країн ці обмеження не торкнулися.

У відповідь делегація Російської Федерації відмовилась від поїздки до Страсбурга для участі в осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. 

У березні 2021 року розробники "Супутника V" подали в Європейське агентство лікарських препаратів (EMA) заявку на схвалення вакцини в ЄС, але результатів перевірки поки що не надходило.