Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада / фото REUTERS

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден за підсумками опитувань перемагає в чотирьох ключових штатах - Пенсільванії, Флориді, Арізоні та у Вісконсині.

Про це повідомляє The New York Times.

Опитування показало, що Байден випереджає свого суперника Дональда Трампа на три пункти у Флориді, на шість пунктів у Пенсільванії та Арізоні і аж на 11 пунктів у Вісконсині.

Відео дня

Примітно, що Байден виявився більш популярним серед виборців, які не голосували на президентських виборах у 2016 році. Вони підтримують кандидата від демократів з перевагою в 19 пунктів у Вісконсіні, на 17 пунктів у Флориді, на 12 пунктів в Пенсільванії і на сім пунктів в Арізоні.

В опитуванні взяли участь 1,4 тисячі респондентів у Флориді, 1,8 тисячі в Пенсільванії, 1,2 тисячі в Вісконсині і 1,2 тисячі в Арізоні.

Читайте такожВибори президента США: понад 76 мільйонів американців вже проголосували достроково

Вибори у США: що відомо

  • Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Трамп, який представляє республіканців, претендує на переобрання. Його суперник від демократів - колишній віце-президент США Джо Байден.
  • 29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом та Байденом.
  • У розпал передвиборчої кампанії Трамп захворів на коронавірус, однак після нетривалого лікування повернувся до боротьби.
  • В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема - путінському). Трамп, своєю чергою, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.