Фото: @viktar_babaryka

Головний кандидат на посаду президента Білорусі від опозиції Світлана Тіхановська, координатор штабу Віктора Бабаріко Марія Колесникова і дружина Валерія Цепкало Вероніка жорстко відповіли на пропозицію президента Олександра Лукашенка змінити конституцію «не під жінок».

Про це вони повідомили РБК.

Днями Лукашенко запропонував закріпити в Конституції країни право обиратися президентом тільки тим, хто відслужив в армії. Президент вважає, що людина, яка не знає, що таке армія, не може бути головнокомандувачем, і це загрожує тим, що їй можуть «локшини на вуха навішати».

Відео дня

Читайте такожЛукашенко розповів російському прем'єру про "дивні справи" в Білорусі напередодні виборів

«Ми віримо, що ми не другосортні, ми стоїмо нарівні з чоловіками і віримо, що ми переможемо», - сказала Вероніка Цепкало.

Тіхановська уточнила, що їх рішення об'єднатися не пов'язано з висловлюванням Лукашенко.

«Так вийшло само собою», - сказала вона, нагадавши, що її чоловік перебуває під арештом, Бабаріко сидить у СІЗО, а Цепкало самоізолювався через коронавірус.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія Білорусі відмовила головному супернику чинного глави держави Віктору Бабаріко в реєстрації кандидатом у президенти. Раніше політика затримали і звинуватили за трьома статтями.

14 липня у багатьох містах Білорусі люди вийшли на акції протесту проти відмови ЦВК реєструвати незалежних кандидатів на президентських виборах.