Вибори у Грузії - 21 листопада проходить другий тур виборів  / REUTERS

У Грузії проходить другий тур парламентських виборів.

Читайте такожУ США сталася стрілянина у торговому центрі: багато поранених (фото, відео)

Голосування відбувається в 17 одномандатних округах, де за підсумками голосування 31 жовтня жоден мажоритарний кандидат не отримав більш як 50% голосів, необхідних для перемоги. Виборці вибирають з двох кандидатів, які показали найкращі результати, повідомляє «Ехо Кавказу».

Відео дня

Вибори вважатимуться такими, що відбулися за будь-якої явки. Переможе той кандидат, який отримає просту більшість голосів.

Право голосу мають більш як 2,1 мільйона громадян Грузії. По всій країні відкрито до 2 тисяч дільниць для голосування.

Усі опозиційні партії відмовились від участі в другому турі виборів і закликали своїх прихильників до повного ігнорування голосування. Незважаючи на це рішення, в бюлетенях містяться імена кандидатів опозиції.

Вибори у Грузії 2020

  • Вибори в грузинський парламент відбулися 31 жовтня, за офіційними даними, перемогу на них здобула правляча партія «Грузинська мрія».
  • Опозиція, провідна сила якої - «Єдиний національний рух» колишнього президента Міхеїла Саакашвілі - називає результати голосування сфальсифікованим.
  • Після 31 жовтня в Грузії почалися акції протесту прихильників опозиції, які вимагали проведення нових парламентських виборів.