Cвітлана Тихановська / Фото REUTERS

На 18 закордонних виборчих дільницях, за результатами екзит полу, впевнено лідирує опонентка чинного президента Білорусі Світлана Тихановська.

Читайте такожВибори в Білорусі: незалежні спостерігачі повідомляють про явку понад 100% на деяких ділянках

Про це Радыё Свабода повідомили організатори екзит-полу.

Відео дня

За попередніми даними, у Світлани Тихановської 71,28% на цих виборчих дільницях, 14,73% відмовилися відповідати, у Олександра Лукашенка 10,09%, проти всіх 2,28%, у решти кандидатів близько 0,5%.

Екзит пол у Білорусі / Фото: Радыё Свабода

Як повідомляв раніше УНІАН, 9 серпня, в Білорусі проходять президентські вибори. Дострокове голосування почалося ще 4 числа. Голосування закінчилося о 20:00.

Кандидатами в президенти зареєстрували 5 претендентів. У передвиборчий тиждень по всій країні проходили багатотисячні протести. Чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка опозиція звинувачує в переслідуванні опонентів. Він заявляє про недопущення "майдану".

На президентський пост, крім нинішнього глави держави Олександра Лукашенка, претендують Світлана Тихановська, дружина політв'язня Сергія Тихановського, екс-депутат нижньої палати парламенту Анна Канопацька, співголова громадського руху "Говори правду" Андрій Дмитрієв і глава партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" Сергій Черечень.

Олександр Лукашенко, який править країною вже 26 років і може бути переобраний на шостий президентський термін. Згідно з результатами національного екзит-полу чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає на виборах 79,7% голосів виборців.