Перемога у Вісконсині принесе Байдену важливі 10 голосів / фото REUTERS

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден випередив свого суперника від республіканців Дональда Трампа у Вісконсині - одному з ключових штатів, який дає 10 голосів.

Про це повідомляє Politico.

Згідно з підрахунками 95% голосів, Байден набирає 49,4% голосів, у його суперника від республіканців Дональда Трампа - 49,1% голосів виборців. Раніше повідомлялося про невелику перевагу чинного президента.

Відео дня

Вісконсин входить до списку ключових штатів, де складно спрогнозувати перемогу одного з кандидатів.

Нагадаємо, на цей час Трамп перемагає у 23 штатах, Байден - у 18.

Читайте такожТрамп vs Байден: хто перемагає на виборах президента США (онлайн)

Як обирають президента США

  • Президентські вибори в США проводяться в два етапи. На першому етапі жителі країни в результаті всенародного голосування голосують за виборців, які на другому етапі обирають президента країни. Виборщики - це люди з хорошою освітою, активісти та меценати. Громадяни заздалегідь знають, кого підтримує кожен виборщик. 

    У кожному штаті різна кількість виборщиків. Наприклад, у великому штаті Каліфорнія їх 55, а в маленьких штатах їх по 7. Тому для кандидатів у президенти дуже важливо, щоб їх підтримували у великих штатах.

    За 41 день після всенародного голосування виборщики заповнюють бюлетені, вибираючи президента і віце-президента. На початку січня після підрахунку голосів в