У Росії пригрозили США захопленням Аляски / ua.depositphotos.com

До складу Сполучених Штатів Америки входить територія Аляски. Тому державі потрібно пам'ятати, що Росії може повернути собі цей штат.

Як повідомили росЗМІ, такі погрози в злегка завуальованому вигляді прозвучали від голови Держдуми В'ячеслава Володіна в ході пленарного засідання.

"Порядність — не слабкість, нам завжди є чим відповісти. Америка нехай завжди пам'ятає, там є частина території — Аляска. Ось коли вони починають намагатися розпоряджатися нашими ресурсами, перш ніж це робити, нехай подумають, що нам є теж що повертати", — заявив Володін.

Відео дня

Наприкінці квітня міністр фінансів США Дженет Йеллен повідомила, що післявоєнна відбудова України "потребуватиме величезних коштів". І як мінімум частину з них доведеться взяти у Росії.

Нагадаємо, чиновники з РФ не вперше погрожують іншим державам військовим вторгненням. Наприклад, в кінці червня країна-агресор назвала заборону на транзит товарів в Калінінградську область порушенням свого суверенітету з боку Литви. В Росії обіцяли вирішити проблему "будь-якими способами".

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: