Глава оборонного комітету Бундестагу не вірить у хороші відносини з РФ / REUTERS

Росія більше не входить до числа цивілізованих країн, тому нормальних відносин із Заходом у неї не буде десятки років. Про це заявила голова оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнеса Штрак-Циммерман в інтерв'ю виданню RND.

"Росія вийшла з числа цивілізованих держав, а Володимир Путін – воєнний злочинець, терорист, масовий вбивця", – заявила депутат.

Штрак-Циммерман підкреслила, що більшість пересічних росіян підтримує дії Кремля і вторгнення в Україну. Також вона зазначила, що воєнні злочини на українських територіях теж скоюють прості російські солдати.

Відео дня

"Не обтяжених, нормальних відносин з Росією не буде десятиліттями. Політична система в Росії повністю виродилася і повинна бути повністю змінена. Тому завданням наступних поколінь, якщо Росія зміниться, буде знову почати говорити один з одним", – заявила німецький депутат.

Військові злочини Росії в Україні

З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну російські солдати почали вчиняти воєнні злочини. Якщо спочатку було відомо в основному про обстріли цивільних об'єктів, то після визволення захоплених територій Київської області стало відомо також про тортури і позасудові страти цивільного населення.

Крім того, злочином вважається і сам факт збройної агресії проти України, де головними фігурантами є військово-політичне керівництво РФ.

У даний час українські правоохоронці спільно з іноземними фахівцями збирають докази для майбутнього міжнародного трибуналу. За деякими окремими епізодами воєнних злочинів вже винесено вироки українськими судами.

Тим часом офіційна позиція Росії полягає в тому, що жодних воєнних злочинів в Україні російські солдати ніколи не скоювали.

Вас також можуть зацікавити новини: