Володимир Путін намагається знайти "ворогів", на яких можна "повісити" поразки в Україні / фото REUTERS

У Російській Федерації зараз пропаганда схожа на ту, яка була в сталінські часи, можливі публічні розправи над тими, кого вважають "зрадниками".

У радянські часи влада намагалася звалити на "ворогів" відповідальність за свої провали, а президент РФ Володимир Путін хоче "повісити" на когось провину за поразки в Україні, санкції та кризу, написав російський соціолог Ігор Ейдман у Facebook.

"...Одне з головних завдань сталінських процесів полягало в тому, щоб звалити відповідальність за провали влади на уявних "ворогів". Путіну теж необхідний "ворог", на якого можна звалити провину за поразки в Україні, санкції та кризу", - вважає він.

Відео дня

За словами експерта, в Росії вже знайшли ворогів - назвали їх "націонал-зрадниками" і звинуватили в провокації санкцій, а також у тому, що вони заважають армії перемогти.

"...Боюся, що попереду публічні розправи над "зрадниками". Пропагандистські шоу з телестудій можуть повернутися в зали судових засідань, як було за часів Сталіна (радянський диктатор Йосип Сталін - Ред.) і Вишинського (радянський прокурор Андрій Вишинський - Ред.)", - попередив соціолог.

Росіянам загрожують публічні розправи: соціолог розкрив, що намагається зробити Путін через Україну

Ейдман вважає, що у чесних людей у РФ є два шляхи - "негайна еміграція чи перспектива в'язниці".

Нагадаємо, Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого.

Спочатку противник скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ, Харків, Одесу, Чернігів, Херсон і Маріуполь. Низка країн Заходу покарали РФ за широкомасштабну агресію новими санкціями.

У середині березня Ігор Ейдман прогнозував, що агресія Володимира Путіна проти України припиниться, коли війська РФ будуть розгромлені на українській території.

Вас також можуть зацікавити новини: