Протести в Казахстані тривають, ЗМІ повідомляють про вбитих / ілюстрація REUTERS

У мережі повідомляють, що в Атирау на заході Казахстану під час протестів вбили одного з демонстрантів.

Про це пише Telegram-канал Orda.

Зазначається, що ще одного протестувальника важко поранили у голову.

Відео дня

За словами кореспондента Радіо "Азаттик" Санії Тойкен, мітингувальників в Атирау обстріляла поліція, пише The Insider. За її даними, в результаті були серйозно поранені мінімум дві людини: "одному з них влучили у голову, він помер".

До цього в мережі з'явилася інформація про смерті протестувальника в Алмати, де силовики також відкрили вогонь по протестувальниках.

Протести в Казахстані

Читайте такожУ Казахстані протестувальники захопили аеропорт Алмати (відео)У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. Громадяни вимагають відставки президента, уряду та виступають проти корупції. Під час акцій правоохоронці застосовують силу до протестувальників, затримано сотні людей.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

У столиці країни Нур-Султані, місті Алмати, Алматинській і Мангістауській областях з 5 по 19 січня введено надзвичайний стан.

МЗС України через акції протесту радить українцям утриматися від відвідування Казахстану.

У місцевих Telegram-каналах повідомляється, що протестувальники захопили резиденцію президента, інші адміністративні будівлі. За непідтвердженою інформацією, Токаєв з сім'єю нібито був евакуйований до Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: