Більше 38 годин триває операція ЦАХАЛ проти палестинських ісламістів \ фото REUTERS

Палестинські угруповання з сектора Газа випустили більше тисячі ракет у бік Ізраїлю з початку загострення ввечері в понеділок.

Читайте такожНайбільший удар з 2014 року: Ізраїль знищив двох ключових розвідників ХАМАСПро це повідомив представник ізраїльської армії Йонатан Конрікус. Загинули п'ятеро і постраждало понад 200 ізраїльтян, додав він.

"Більше 38 годин триває операція ЦАХАЛ проти палестинських ісламістів "Вартові сирени". За цей час по ізраїльській території було випущено 860 ракет, які перетнули кордон, і ще близько 200 ракет не перетнули розділовий паркан і розірвалися на території сектора. Таким чином, в цілому з понеділка випущено більше тисячі ракет", - сказав Конрікус на брифінгу для іноземних журналістів, передає «РИА Новости».

Відео дня

Він додав, що від обстрілів загинули п'ять ізраїльських мирних громадян. "Двоє (загинули.- ред.) в Лоді, двоє - в Ашкелоні і один в - Рішон Ле-Ціоні. Двоє в Ашкелоні були раніше, загиблі в Лоді і Рішон Ле-Ціоні - пізніше. І більше 200 ізраїльських цивільних осіб було поранено", - повідомив Йонатан Конрікус.

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту

  • Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що палестинські угруповання "Хамас" і "Ісламський джихад" заплатять високу ціну за дії проти Ізраїлю.
  • Глава Політбюро "Хамаса" Ісмаїл Ханія поклав всю відповідальність за те, що відбувається в регіоні на Ізраїль.
  • Також в ізраїльських містах Лоді та Єрусалимі спостерігаються масові заворушення. У Лоді ввели надзвичайний стан.
  • Сьогодні Рада Безпеки ООН збереться на екстрене засідання для обговорення ситуації на Близькому Сході.