facebook.com/Batkivshchyna

"Українським дипломатам вдалося-таки добитися від російської влади обіцянки, що наші лікарі потраплять до Надії 9 березня. Президент України доручив терміново сформувати мобільну бригаду із найкращих українських медиків, враховуючи також побажання і позицію в цьому важливому питанні родини Надії - мами і сестри. Сьогодні мобільна бригада з 3 лікарів виїжджає з Києва до Ростовської області", - написала на своїй сторінці у Facebook уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Читайте такожПорошенко закликав Євросоюз посилити тиск на Росію для звільнення Савченко

За її словами, президент також доручив МЗС "створити штаб для координації дій по спасінню Надії".

Відео дня

"Вчора вдалося - таки добитися доступу нашого генконсула до Надії. Також вийшли жорсткі заяви ЄС з вимогою звільнити Надію Савченко і всіх бранців- цього вимагають Мінські угоди. На 9 березня готується міжнародна акція на підтримку Савченко і всіх політв'язнів в РФ- наші дипустанови і українські громади по всьому світові працюють над організаціями мирних протестів. Акція пройде в різних європейських столицях і містах світу", - зазначила вона.

Окрім того, як додала Геращенко, від комітетів ВР з євроінтеграції і закордонних справ також спрямували заяви на європейських колег-політиків з проханням активізувати публічний тиск на РФ.

Читайте такожУ Савченко побував священик - адвокат

Однак, за її словами, "не можна на цьому етапі розкривати всіх деталей плану по спасінню Надії, бо ця робота триває".

"Просимо Віру ще і ще раз звернутися до своєї мужньої сестри, щоб Надія почала бодай пити воду. Вона потрібна Україні і Україна бореться за Надю. Звільнення Надіі і інших полонених- і тих, що в тюрмах РФ, і тих, що на окупованих територіях- будуть ключовими під час чергової зустрічі в Мінську 10 березня", - йдеться у повідомленні.

Геращенко також закликала усіх доєднатися до акцій на підтримку Савченко.