фото: УНІАН

Про це повідомляється на сторінці Посльства україни в США у Facebook.

"Адміністрація Президента Барака Обами оприлюднила загальну інформацію про заходи, які Сполучені Штати здійснюють для підтримки безпеки в Україні, Грузії та Молдові, а також допомогу, яку надає цим країнам Північно-Атлантичний Альянс. У документі зафіксовано, що відтепер співробітництво між Україною та США у галузі оборони переходить від етапу «реагування на кризу» до стадії тривалого партнерства з метою розвитку можливостей Збройних Сил України, поглиблення їх взаємосумісництва з НАТО", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ НАТО заявили, що Україна стане членом Альянсу, коли буде до цього готова

Відео дня

Зазначається, що таке партнерство допоможе Україні гарантувати свою територіальну цілісність, реформувати оборонний сектор та покращити процес управління ресурсами.

У 2016 бюджетному році Сполучені Штати надали Україні 335 млн. доларів безпекової допомоги. Таким чином, починаючи з 2014 року, загальні обсяги американської безпекової допомоги Києву перевищують 600 млн. доларів. 

Також у 2016 р. розпочав роботу Багатонаціональний об’єднаний комітет з питань військового співробітництва та оборонного реформування, до складу якого увійшли представники США, Канади, Литви та Великобританії, які здійснюють оцінку військових потреб України та визначають пріоритетні напрями співпраці у сфері підготовки військових кадрів, надання військового обладнання та дорадчих ініціатив.

США надають Україні допомогу у трьох напрямках: проведення військових навчань, передача військової техніки та надання послуг військових радників.

Читайте такожНад питанням надання Україні летального озброєння працюють п’ять країн - Керрі

Зокрема, 350 американських військових інструкторів навчають п'ять батальйонів ЗСУ і батальйон Сил спеціальних операцій, а також допомагають розробляти довгострокову програму підготовки військових кадрів.

Крім того, ЗСУ були передані системи контрбатарейної і контрмінометної боротьби, засоби захищеного зв'язку, навчальне та медичне обладнання, тактичні безпілотники тощо.

Військові радники надають допомогу у проведення реформ, організації цивільного контролю за Збройними силами та боротьби з корупцією.