Європарламент / REUTERS

Депутати Європарламенту закликають не відкладати безвізовий режим для України. Про це йдеться у відповідній спільній заяві голови комітету Європарламенту із закордонних справ Елмара Брока і віце-голів делегації Комітету асоціації ЄС-Україна Тібора Сані і Кая Калласа.

Зазначається, що зважаючи на узгодження механізму призупинення безвізового режиму, візова лібералізація для України не повинна затягуватись.

"Тепер, враховуючи те, що механізм призупинення був узгоджений і навіть вже схвалений в Європейський парламент на рівні комітету, лібералізація візового режиму для України не повинно відкладатися, і тому ми закликаємо Раду прийняти пропозицію Європарламенту завершити цю процедуру", - наголошується у заяві.

Відео дня

Читайте такожЕксперт пояснив, чому Європарламент не виконав свої обіцянки щодо "безвізу" для України

При цьому, євродепутати також закликали Нідерланди швидше ратифікувати Угоду.

«… ми закликаємо Нідерланди завершити процес ратифікації якомога швидше. Ми, як і раніше глибоко переконаний в перевагах цієї Угоди, яке є взаємовигідним для обох українських і європейських громадян», - заявили євродепутати у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Європарламент оприлюднив нову можливу дату розгляду питання про введення безвізового режиму для громадян України - 3 квітня. У порядку денному на сайті ЄП у графі «прогноз» щодо орієнтовної дати пленарного засідання, на якому може розглядатися питання, написано «03/04/2017». 

Згодом у Європарламенті перенесення голосування за "безвіз" для України пояснили помилкою. Зазначалося, що дата голосування за український "безвіз" незабаром буде виправлена.

Таким чином, дані про перенесення голосування в Європарламенті на 3 квітня 2017 року помилкові.

Раніше у порядку денному на сайті ЄП повідомлялося, що в разі позитивного завершення міжінституційних переговорів про надання Україні безвізового режиму ЄП може проголосувати це питання 1 лютого 2017 року, а ще до цього йшлося про 18 січня.