REUTERS

У листопаді поточного року розпочинається освітній проект, в рамках якого колишні учасники антитерористичної операції та вимушені переселенці із зони АТО зможуть безкоштовно навчитися професії тестувальника програмного забезпечення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявила голова правління Фонду BrainBasket Яніка Меріло.

Вона розповіла, що в рамках даної ініціативи планується відкрити комп'ютерні курси у госпіталях, де лікуються поранені учасники АТО, також будуть створені спеціальні комп'ютерні класи.

Відео дня

Читайте такожВиплати родинам загиблих в АТО правоохоронців підняли до рівня виплат сім'ям військових

“Буде три варіанти проведення навчання. У госпіталях, а якщо набереться група, то будуть відкриті комп'ютерні класи. Другий варіант — онлайн навчання і третій варіант — тренінгові центри”, - сказала Меріло.

Також вона зауважила, що навчання триватиме до трьох місяців, а після завершення навчання учасники АТО зможуть працевлаштуватися в ІТ-компаніях.

Як повідомили УНІАН в освітньому Фонді BrainBasket, який запускає проект Coding for Future (IT-освіта як шлях до забезпеченого майбутнього) з навчання учасників АТО і переселенців основам тестування програмного забезпечення, захід реалізуватиметься спільно з партнерськими тренінговими центрами та громадською ініціативою «Центр зайнятості Вільніх людей» за підтримки Міністерства оборони України в Києві.

Читайте такожРоз’яснення щодо виплати грошової допомоги членам сімей загиблих в АТО військових

Під час презентації проекту заступник міністра оборони України Петро Мехед зауважив, що однією зі складових соціального захисту в Збройних силах України є соціальна та професійна адаптація військовослужбовців, що підлягають звільненню з військової служби. Особливо актуальним зазначене питання постає в період проведення антитерористичної операції на сході України, що обумовлено збільшенням значної кількості військовослужбовців, які будуть звільненні після оголошення демобілізації.