mil.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр оборони Степан Полторак заявив на церемонії відкриття меморіальної стели “Захиснику Вітчизни” на території Національного університету оборони.

Міністр зазначив, що викладачі університету повинні пройти стажування в зоні АТО, зокрема й тому, щоб мати авторитет у слухачів університету, які беруть участь у бойових діях в зоні АТО.

Полторак доручив керівництву університету провести стажування викладачів на різних посадах в зоні АТО. “Необхідно створити групу науковців, яка би вивчала досвід бойових дій, і це потрібно робити не в Генеральному штабі, не в Міністерстві оборони, а там - у зоні АТО. Я вимагаю це провести негайно”, - сказав Полторак.

Відео дня

Читайте такожВійськові лікарі Одеси підвищують кваліфікацію для роботи в зоні АТО

Водночас, як заявив кореспонденту УНІАН керівник університету Василь Телелим, насправді викладачі вже давно беруть участь в АТО. “Якби я чекав вказівку міністра, чи робити це, чи ні, то скажіть, чи був би я тут потрібен? Мабуть би, ні. Тому це вже робиться. 207 генералів, офіцерів уже пройшли через АТО, і на сьогодні в мене там 26 чоловік”, - повідомив Телелим.