bellingcat.com

Про це йдеться у статті Bellingcat опублікованій 22 червня, передає Українська правда.

Група журналістів-розслідувачів Bellingcat дослідила опубліковані ранішесупутникові фото та знімки з оновленого архіву Google Earth, зроблені об 11:08 (за місцевим часом) 17 липня 2014, на яких видно як зенітно-ракетний комплекс "Бук" провозять на причепі через місто Макіївка в напрямку Сніжного.

Читайте такожStratfor оприлюднило супутникове фото "Бука", з якого могли збити MH17

Відео дня
bellingcat.com

"Завдяки цим супутниковим зображенням ми знайшли нові докази того, що сепаратисти перевозили "Бук" із Донецька в Сніжне по території на сході України в день аварії "Боїнга", - йдеться в повідомленні на сайті Bellingcat .

Читайте такожЗасновник Bellingcat назвав головні виклики для слідства щодо МН17: хто був всередині "Бука" і коли була запущена ракета

bellingcat.com

Порівнявши супутникові знімки із записами відеореєстраторів водіїв, які проїжджали повз того дня, розслідувачі звернули увагу на те, що тіні від конвою "Бука" та інших об’єктів, а також розташування припаркованих на автозаправці автомобілів співпадають, що є додатковим підтвердженням факту транспортування російского ЗРК "Бук" в Донецькій області у день збиття малазійського авіалайнера рейсу MH17.

Як повідомляв УНІАН, раніше група розслідувачів Bellingcat опублікувала нові супутникові знімки, які свідчать про російське вторгнення в Україну.