REUTERS

Про це вона заявила в середу, 20 січня, під час відвідання баварського курорту Вільдбад Кройт для зустрічі з фракцією ХСС у земельному парламенті, передає Deutsche Welle.

При цьому Меркель зазначила, що її погляди та представників сестринської партії ХСС щодо політики біженців багато в чому збігаються. "Ми єдині в тому, що хочемо відчутно і на тривалий час зменшити кількість новоприбулих біженців", - зазначила Меркель, цитує агентство dpa.

Однак канцлерка наголосила, що потрібно подолати причини, через які біженці змушені шукати притулку за кордоном та нагадала про необхідність знайти спільне європейське рішення.

Відео дня

Читайте такожГоловуючі в ЄС Нідерланди поставили за мету за 8 тижнів скоротити потік мігрантів до Європи

Вона також розкритикувала рішення уряду сусідньої Австрії, де правлячі партії домовилися встановити верхню межу кількості шукачів притулку в 37 500 осіб на 2016 рік. За словами Меркель, це рішення ускладнить переговори з Туреччиною.

Канцлерка вважає, що проміжні підсумки політики щодо біженців можна буде підводити в другій половині лютого - після урядових консультацій з Туреччиною та донорської конференції в Лондоні.

Читайте такожМіністр транспорту Німеччини закликав підготуватися до закриття кордонів

ХСС вимагає запровадження верхньої межі кількості шукачів притулку в 200 тисяч осіб на рік.