Фото УНІАН

Відео дня

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРада продовжила мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2017 року

«В остаточному підсумку йдеться про скасування більш як півтори сотні застарілих регулювань. Колеги попросили до двох тижнів на остаточне доопрацювання, і після цього ми проведемо спеціальне дерегулятивне засідання Кабміну. І є ідея такі засідання проводити регулярно, аби зрештою розчистити всі ці бюрократичні бар'єри», – повідомив Гройсман.

За словами очільника уряду, розробкою пропозицій щодо скасування регуляцій, які перебувають в компетенції Кабінету міністрів, займаються Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Офіс залучення та підтримки інвестицій, а також Державна регуляторна служба і Офіс ефективного регулювання.

Як повідомляв УНІАН, Україна цього року поліпшила свої позиції в рейтингу Світового банку Doing Business-2017, піднявшись на 3 пункти – до 80-го місця з 83-го. Найбільший прогрес Україна показала у спрощенні відкриття бізнесу (20-е місце з 190), найгірший – у сфері боротьби з корупцією (140-е місце із 190).

За словами керівника Мінекономрозвитку Степана Кубіва, Україна в наступному році ввійде в ТОП-50 рейтингу Doing Business у разі прийняття Верховною Радою 15 законопроектів, що спрощують підприємницьку діяльність в країні.

Кабінет міністрів 16 грудня минулого року ухвалив дорожню карту дерегулювання, імплементація якої дасть змогу Україні до 2017 року поліпшити свою позицію і ввійти в ТОП-50 рейтингу Doing Business, а в 2018 році – увійти у ТОП-20.