Київ. 7 червня. УНІАН. У Києві викрито колишнього начальника відділу одного із районних управлінь Пенсійного фонду України, який заволодів коштами Фонду на суму близько 1 млн. грн. Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Зокрема, встановлено, що впродовж 2007-2011 років цей службовець формував фіктивні пенсійні справи та через банкомати одержував нараховані на особисті рахунки неіснуючих пенсіонерів гроші, заволодівши у такий спосіб коштами Пенсійного фонду України на загальну суму близько 1 млн. грн.

Прокуратурою Святошинського району столиці за матеріалами службової перевірки, проведеної Головним управлінням Пенсійного фонду України в Києві, проти цього екс-начальника відділу райуправління ПФУ порушено кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення (ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Кримінальним кодексом передбачено покарання за вчинення вказаних злочинів у вигляді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На даний час у кримінальній справі проводяться першочергові слідчі дії, зазначили в столичній прокуратурі.