За невдалу спробу крадіжки рецидивісту загрожує до шести років ув'язнення / фото УНІАН

В Одесі затримано грабіжника, який під час приїзду поліцейських швидко випив коньяк і з'їв продукти власника обікраденої квартири.

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Нацполіціі в Одеській області, інцидент стався в Суворовському районі міста.

Зокрема, неодноразово судимий 28-річний одесит проник в квартиру місцевого жителя, яка розташована на 13-му поверсі висотного житлового будинку. Закрившись в квартирі, він зібрав цінне майно і вже збирався покинути місце злочину, але додому несподівано повернувся власник житла.

Відео дня

«Після кількох невдалих спроб відкрити вхідні двері потерпілий зрозумів, що в квартирі перебувають сторонні і покликав на допомогу сусідів, а ті зателефонували до поліції», - розповіли в главку.

Зрозумівши, що за дверима знаходяться люди, правопорушник вирішив втікати через вікно. Для цього він взявся майструвати канат з рушників і простирадл. Однак «підручні матеріали» закінчилися, а довжини мотузки не вистачало, щоб спуститися з висоти.

«Тільки приїзд поліцейських, які оперативно прибули за викликом, змусив горе-злодія «здатися». Почувши за дверима вимогу правоохоронців вийти з квартири, зловмисник поспіхом випив коньяк власника, закусив його ж продуктами і відкрив двері», - розповіли в поліції.

Вчора фігуранта затримали в порядку ст. 208 КПК України. Він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За невдалу спробу крадіжки йому загрожує до шести років ув'язнення.